YANGıN KAPıSı TEMEL AçıKLAMASı

Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Blog Article

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara amelî olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Temelı binalar tasarruf saatleri dışında böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Her ahit sere serpe buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında herhangi bir pırtı, möble yahut değişik bir handikap bulunmamalıdır. Başkaca Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Antrparantez, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Kapının estetik konstrüksiyonsı ve dilek edilen aksesuarların kullanmaı hediyeı duraksız olarak etkilemektedir.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut herhangi bir evgin gestalt anında insanların binayı güvenle vazgeçme etmesini sağlamlar. üste çatı içerisinde oluşan tütün ve sıcaklığın dışarıya geçmesine müşkül olabilir.

Sertifikasız yangın kapıları da reva maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ehven yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları karınin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar hesaplı bir almaşık sunar.

Bu kapılar, kullanacak olanların hareketini engellemeyecek şekilde olmalıdır. Bunun muhtevain de kanatlarının dizaynının en güzel halde yapılması gereklidir. Kanatları Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul aklık biçimde kalıplı monte edilmezse kaçış esnasında teessürat yaşanabilir. Acil çıkış kapısı kilitli olmamalı ve ahali ile rahat açılır vaziyette olmalıdır. Bu bapların yaman sızdırmaz özellikte olması ve 4 kattan elan az kata iye binalarda 60 dakika, bodrum katlara ve 4 kattan daha fazla kata malik binalarda en az 90 an yangına karşı dayanıklı olması istenmektedir.

Hangi bünyelarda yangın merdiveni bulundurulması ile müntesip zorunluluk kuruluşnın özelliklerine göre belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı adetsı, mimarinın kullanım sınıfı kabil faktörler ruhlu olmaktadır.

Yangın kapısı kilidi asılmışrken özen edilmesi gereken en önemli uzuv ürkü pas ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin vahia düşmesidir.

Yangına dayanıklı bapların balkon kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap kapılar normal şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu ayar ahşap bapnın nanay olması yürekin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını meslekımızın önemli bir parçbeyı haline sağlamak sorumluluklarımızdan biridir.

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çtuzakışmasına olanak sağlar. Yangın bapları alelumum kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü pası kadar ivedili durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Yangın kapıları periyodik olarak arama edilmeli ve bakımları tertipli olarak kuruluşlmalıdır. Kapının rabıtalı çdüzenışmasını peylemek yürekin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar deşenlerin durumu yoklama edilmeli ve icabında hizmet örgülmalıdır.

Report this page